Esenciální olej pačuli BIO (potr. kvalita)

376,00  vč. DPH

Skladem

ks

Základní údaje o produktu:

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní BIO certifikovaný esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Druh rostliny: Pogostemon cablin
  • Chemotyp: patchoulol
  • Způsob získání: parní destilací suchých listů
  • Místo původu: Indonésie/Srí Lanka/Madagaskar
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Pačuli zraje jako víno. Patří mezi esence, jejichž vůně se s věkem rozvíjí. Je známá hlavně coby součást parfémů (i jako fixační složka) a proslavila se jako afrodiziakum. nebo možná se vám ale spíš spojí s meditacemi. Je příjemným společníkem v období stresu a vyčerpání.

Určitě stojí za to vyzdvihnout, že pačuli kromě toho taky skvěle využijeme v kosmetice. Opečuje pokožku všech typů, od suché a rozpraskané po aknózní, která potřebuje pomoct s regulací tvorby mazu. Hodí se i do produktů k ošetření vrásek, ale i ekzému a do vlasových produktů proti lupům.

Na pačuli je zajímavé i to, že se skvěle hodí i do pánských nebo unisexových vonných směsí.

Fytoterapie aneb léčebné využití esenciálního oleje (vnitřní užití)

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nesou její aroma, chuť, taky léčivé a pro zdraví prospěšné účinky. Je proto využíván i fytoterapií.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k léčebných účelům – neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Užívání esenciálního oleje terapeuticky ve vyšších dávkách doporučujeme konzultovat s odborníkem na fytoterapii se zkušenostmi s esenciálními oleji vnitřní cestou.

 

(Toto je krátká verze popisku, kterou jsme sepsaly proto, abychom mohly dát produkt co nejrychleji do prodeje. Na delším, podrobnějším popisku pracujeme :))